Varför "snel hest"?

Jag antar att någon förr eller senare kommer att undra varför jag kallat bloggen "En Snel Hest".

Det kan ju verka lite oseriöst eller så, men faktum är att det är mångbottnat och att det finns ett slags lite djupare mening med det.

Om vi ska börja med själva begreppet, "snel hest", så är det en avsiktlig felstavning av "snäll häst".

Förekommer ganska flitigt i piratkretsar, där det används som en hjärtligt skämtsam beteckning för en snäll person.

Kanske anser några att begreppet också anspelar på en viss naivitet, återigen i skämtsam och god anda.

För mig personligen är "snel hest" också ett begrepp som jag associerar till, och gärna använder som metafor för, allt det goda med nätet.

Associationen tar en omväg via ett barn som kanske går i lågstadiet som försöker sig på sin första blogg och med en oskuldsfull optimism bloggar om det som intresserar... en snäll häst. Lite felstavat men vadå, här kommer jag liksom.

Och vi står här med öppen famn och säger "JAAAA!"

Det är så samhällen ska byggas och se ut. Det ska vara fullt av snela hestar överallt. Och det bästa sättet att nå det målet är förstås att själv vara en snel hest.

Nu tycker du kanske att det här låter alldeles för naivt och oskuldsfullt för att kunna ha något slags förankring i verkligheten. Då vill jag be dig att tänka om. Världen kan bara bli ett bättre ställe på ett sätt. Det är ett sätt som inbegriper just dig. Just du måste ta ansvar för att vara en snel hest.

Häng med!

Edit: här finns en sida med påstådd historik om begreppet "snel hest". Det kanske stämmer, det kanske inte stämmer, vad vet jag? Ovanstående är det intryck jag har fått från min horisont, och det duger för mig. Se det som min snela hest om du vill..