torsdag 9 februari 2012

95 teser, XL

Dagens teser:
  1. Companies that do not belong to a community of discourse will die.
Hmm. Apple-användare har i alla år haft bra kontakt med folk inom Apple, och kunskap om hur man får ut maximal glädje av sina Apple-produkter har alltid funnits enkelt tillgängligt på nätet. Apple själva lägger faktiskt upp en hel del dokumentation som man kanske inte skulle kunna tro dem om.

Som t.ex. deras User Guide för iMac G5, en numera utdaterad modell, men som var det senaste när jag köpte den. Kap. 4 i den beskriver hur man öppnar sin iMac och byter/stoppar i mer minne. Eller den här där de talar om hur man byter hårddisk. Det var faktiskt rätt trevligt när hårddisken i min gamla iMac gav upp.

Kanske inte vad man väntar sig av en datortillverkare som gör datorer som inte verkar vara gjorda för att ta isär överhuvud taget. Och som tillverkar telefoner som det inte går att byta batteri i med mindre än att man lämnar in den på verkstad. Men, credit where credit is due.

Det här med communities och manualer är den gulliga sidan av Apple, och den andra sidan... tja, om de inte får rätsida på den så kan det gå som det står där uppe.