fredag 20 januari 2012

95 teser, XX

Dagens tes:
Companies need to realize their markets are often laughing. At them.
Mmmm. Eller snarare är det väl så att en allt som oftast inte kan bestämma sig riktigt för om en ska skratta eller gråta.

Detta gäller inte bara upphovsrättsindustrin, som verkar fastna allt hårdare i uppfattningen att de, med hjälp av specialbeställda lagar i kombination med sanslösa straffsatser, baserade på rena fantasisummor som aldrig ifrågasätts av rätt personer, och undergrävd rättssäkerhet för enskilda ska kunna tvinga marknaden till lydnad. Problemet är att marknaden måste vilja lyda, och det vill vi inte. Alls.

Det gäller också våra politiker, som hemfaller åt allt svårare populism med åren, och tror att väljarna i längden kommer att nöja sig med ett minst dåligt alternativ. Ta bara turerna kring Juholt nu i dagarna, och socialdemokraternas lednings totala oförmåga och ovilja att förstå att det ska till ganska radikala förändringar för att (S) ska bli något att räkna med igen.

Jag förutspår att valdeltagandet kommer att bli rekordlågt 2014. Jag hoppas att jag får fel, men folket accepterar inte mer av detta trams, vare sig från sittande regering eller frånvarande opposition.

Världen måste komma ifatt sin tid, och detta kommer säkerligen att ta ännu några år. Alla vansinneslagar som stiftas nu, alla skyddsmekanismer mot anarki som avskaffas, allt detta blir det vår tunga uppgift att återuppbygga när världen väl kommit till sans. Men fram tills dess är det vår plikt att ta världen till den punkt där den kommer till sans.

Det är, som sagt, intressanta tider vi lever i. I synnerhet är det intressant att folket inte böjer sig.

We will not bend.